Kefyriniai kokteiliai lieknėjimui: 10 receptų

Tie, kurie laikosi dietos, stengiasi sumažinti raciono kaloringumą ar tiesiog prisilaiko teisingos mitybos režimo. Šiam tikslui, labai populiarus kefyras. O kokteiliai, pagaminti jo pagrindu, leidžia dar ir paįvairinti racioną.
Kefyrinius kokteilius gamina tie, kas prisilaiko kefyrinės dietos. Jie gerai par iškrovos dienas ir kasdieniniame meniu. Ir tai normalu – žemo kaloringumo kefyras padeda susitvarkyti su alkio pojūčiu.

Kefyras puikiai įsisavinamas, turtingas baltymais ir padeda aprūpinti organizmą kalciu. Sistemingas jo vartojimas stiprina imuninę sistemą, žemina cholesterolio kiekį ir gerina virškinamojo trakto darbą.
Kokteilių gamybai, naudojamas šviežias, vidutinio ar žemo riebumo kefyras.

Kefyrinis kokteilis su sėlenomis

Šį kokteilį pagaminti labai paprasta: į stiklinę kefyro įdėti vieną – du valgomuosius šaukštus sėlenų, įvairumui – žiupsnelį cinamono ir viską gerai išmaišyti. Kelias minutes palaukti, kol sėlenos išbrinks, ir kokteilis paruoštas.
Daugybė sėlenų naudingų savybių jau seniai žinomos, o be to, toks kokteilis turi dar vieną galingą privalumą: jis ilgai išlaiko soties jausmą. Todėl toks kokteilis su sėlenomis, gerai padeda tiems, kurie, būdami ant dietos, kenčia nuo alkio ir tiems, kurie stengiasi nugalėti įprotį, valgyti prieš miegą. Sėlenos sėkmingai „apgauna“ skrandį, sudarydamos soties jausmą.

Kefyro kokteiliai – skanūs ir naudingi

Kefyriniai kokteiliai
Kefyriniai kokteiliai

Kefyras su cinamonu

Cinamono savybės lieknėjant, plačiai žinomos: jis menkina apetitą, aktyvuoja medžiagų apykaitą, stabdo riebalinių ląstelių vystymąsi. Be to, šis saldusis prieskonis labai malonaus skonio ir puikiai dera prie kefyro.
O gaminamas taip: į stiklinę kefyro įdedama ketvirtadalis arbatinio šaukštelio malto cinamono ir gerai išmaišoma. Tam, kad numesti svorio, tokį kokteilį vartoja du kartus per dieną – ryte ir vakare, kaip savarankišką lieknėjimo priemonę. Šį kokteilį galima vartoti ir esant kitokiam lieknėjimo režimui – tik svarbu – neperlenkti lazdos: suvalgyti cinamono daugiau, nei pusę šaukštelio per dieną, negalima.

Super modelių gėrimas

Dar vienas, labiau griežtas (bet ir labai efektyvus) kefyro kokteilis su prieskoniais buvo pavadintas „super modelių gėrimu“. Jo gamybai, į stiklinę kefyro, pridedama:
• ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono;
• ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero;
• Žiupsnelį aitraus raudonojo pipiro.
Toks riebalus deginantis kokteilis greitina medžiagų apykaitą, tačiau didelis kiekis prieskonių, gali sutrikdyti virškinimo sistemą. Todėl jis vartotinas vieną kartą į dieną, ir geriau – ne ant tuščio skrandžio.

Uogų kokteilis kefyro pagrindu

Tokio lengvo, aromatingo ir gaivinančio kokteilio gamybai, reiks:
Pusei stiklinės kefyro:
• ½ stiklinės mineralinio vandens;
• 50 g serbentų, aviečių, braškių, gervuogių, mėlynių ar bet kokių kitų uogų (išskyrus spanguoles, dėl didelio rūgštumo).
Uogas sutraiškykite, įpilkite kefyrą ir įpilkite mineralinio vandens. Gerai išmaišykite mikseriu, kol pasieksite vienalytę masę (o galima ir taip, su uogytėmis). Norint, galima įmesti lapelį mėtos ar pasaldinti nedideliu kiekiu medaus.
Labai geras šis kokteilis, jei jo gamybai panaudojamos šviežios uogos. Tačiau nieko blogo, jei žiemą naudosite užšaldytas uogas (prieš gaminant kokteilį, jas būtina atšildyti).

Liekninantis kokteilis iš kefyro ir ananaso

Šio gėrimo gamybai reiks 100 g ananaso minkštimo, vieno kivi ir stiklinės kefyro. Vaisius reikia išvalyti, smulkiai supjaustyti (šiuo atveju mikseriu maišyti nepatartina, dėl ląstelienos struktūros išlaikymo) ir užpilti atvėsintu kefyru. Viską rankiniu būdu išmaišyti.
Toks kefyro – vaisių kokteilis itin malonaus skonio, gali pakeisti pusryčius ar priešpiečius ir pabūti kaip desertas, prie sotesnių pietų.

Kefyro kokteilis su džiovintais vaisiais

Šis gėrimas bus labi naudingas, kaip vakarienė – jis ir suteiks soties jausmą, ir padės pagerinti medžiagų apykaitą, normalizuos virškinimo procesą ir išvalys organizmą.
Jam pagaminti,vienai stiklinei kefyro reikia:
• 4 – 5 juodųjų slyvų;
• 4 – 5 džiovintų abrikosų;
• Valgomasis šaukštas sėlenų;
• Žiupsnelis malto cinamono.
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol atvės. Po to smulkiai supjaustykite. Pridėkite sėlenas ir truputį cinamono. Esant norui, galima pridėti saujelę šviežių uogų. Užpilkite kefyru ir blenderiu suplakite iki vienalytės masės.

Obuolių kokteilis kefyro pagrindu

Obuolių – kefyro kokteilis, prisotintas vitaminais ir suteikianti soties jausmą – puikus variantas pusryčiams ar priešpiečiams, lieknėjantiems.
Pagaminimui, reikia paimti vieną didelį ar du mažesnius obuolius, nuskusti žievelę, išimti sėklas, smulkiai supjaustyti ir kartu su stikline kefyro, blenderiu suplakti. Čia taip pat galima įdėti ¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono; jis priduos labai malonaus skonio. Kokteilis sustiprina lieknėjimo efektą.

Avižų, kefyro ir serbentų kokteilis

Toks skanus ir naudingas kokteilis – puikūs dietiniai pusryčiai ar vakarienė. Jis ilgam pasotina skrandį ir užtaiso energija. Išskyrus to, pagerins virškinimą.
Jam pagaminti reiks:
• 2 – 3 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių;
• 100 g juodųjų serbentų (šviežių ar šaldytų);
• Stiklinė kefyro;
• Žiupsnelis malto cinamono.
Avižinius dribsnius užpilkite nedideliu kiekiu kefyro ir palikite 10 – 15 minučių, kad išbrinktų. Pridėkite uogas, sutrinkite, įpilkite kefyro ir blenderiu gerai išplakite. Paskaninkite trupučiu cinamono. Kokteilis paruoštas.

Vasarinis gėrimas iš kefyro, agurko ir saliero

Pagaminti šį kokteilį, reiks stiklinės kefyro, 1 – 2 stiebelių saliero ir 2 – 3 nedidelių šviežių agurkėlių, su plona odele. Salierus smulkiai supjaustyti, agurkus sutarkuoti stambia tarka, po to viską užpilti kefyru ir blenderiu išplakti iki vienalytės masės. Paskaninimui – galima įdėti truputėlį druskos.
Toks šviežias ir žemo kaloringumo patiekalas gali sėkmingai pakeisti pusryčius. Be to, šis kokteilis teigiamai veikia virškinimą ir šalinimo sistemos darbą.

Žaliasis kefyrinis kokteilis

Jam pagaminti reikia:
• Ryšulėlio prieskoninių žalumynų (krapai, petražolė, kaliandra. Gali būti atskirai, gali būti ir visi kartu);
• Pusė stiebelio saliero;
• Nedidelio šviežio agurkėlio;
• Stiklinės kefyro;
• Druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį).
Labai smulkiai supjaustykite žalumynus, sutarkuokite agurką stambia tarka, po to visą žaliąją masę sudėti į blenderio talpą, įdėti druskos ir pipirų (pagal skonį) ir kaip reikiant išplakti. Prieskoninis – „užkandinis“ kokteilis – paruoštas vartojimui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *