Kruopų vertinimas lieknėjimui

Bet kokia dieta – yra apkrova organizmui. Kaip svorio metimo metu ne tik numesti kilogramų, bet ir prisotinti organizmą naudingais vitaminais ir mineralais? Tam padės kruopos. Jose yra ląstelienos, kuri šluotos principu valo organizmą ir pašalina toksinus. Be labiausiai žinomų grikių ir avižinių dribsnių, yra daugiau kruopų, kurios yra labai naudingos dietinėje mityboje.

Pirma vieta – sorų kruopos

Soros – tai sorų sėklos. Sorų košė dar yra vadinama „paukščių“, bet ji yra naudinga ne tik viščiukams. Būtent auksinės sorų sėklytės ne tik apsaugo nuo riebalų nusėdimo žmogaus organizme, bet taip pat juos pašalina iš organizmo. Soros taip pat valo antibiotikus ir toksinus, o vietoj to prisotina organizmą magniu, fosforu, kaliu, siera ir vitaminais PP, E, ir B grupės vitaminais. Stenkitės pirkti sorų kruopas skaidriose pakuotėse, kad įsitikinti, kad sėklos ryškiai geltonos spalvos. Kuo soros geltonesnės, tuo jos naudingesnės.

Antroji vieta – grikiai

Grikiai – pati ekologiškiausia kultūra mūsų reitinge, nes jie yra auginami nenaudojant sintetinių trąšų. Jų naudoti tiesiog nėra reikalo – grikiai patys „užmuša“ piktžoles. Nedaugelis žino, kad grikiai yra ne grūdai, o priklauso rabarbarų šeimai. Grikiai rekomenduojami profilaktikai ir anemijos gydymui , dėl didelio geležies kiekio. Grikių košėje gausu vitaminų B1, B2, B6, PP, P ir rutino – medžiagos, turinčios vitaminų aktyvumo. Lieknėjantiems grikiai yra vertingi, dėl sudėtingų angliavandenių, kurie yra virškinami ilgą laiką. Taigi, suvalgius porciją grikių košės, Jūs ilgą laiką nejausite alkio.

Trečioji vieta – kviečių kruopos

Kviečių kruopos – geriausias produktas stipriai imuninei sistemai. Deja, kviečiai pateikiami ant šiuolaikinio žmogaus stalo makaronų forma, o ne kruopų, kurios yra laikomos naudingesnėmis. Kviečių kruopos reguliuoja gyvą apykaitą ir sumažina cholesterolio kiekį. Patiekalai iš kviečių kruopų pagerina odos, plaukų ir nagų būklę, o taip pat sulėtina senėjimo procesą. Ir svarbiausia – kviečių kruopos išveda iš organizmo riebalų perteklių, todėl gali pagrįstai būti laikomas vienu iš geriausių maisto produktų. Be to kviečių košė – viena iš mažo kaloringumo košių, todėl ji padės pasiekti norimą skaičių ant svarstyklių gana greitai.

Kuo vertingos kruopos

vertingos kruopos

Ketvirta vieta – manų kruopos

Manų kruopos yra pagamintos iš kviečių. Tiesą sakant, tai mums įprastiniai aukštos rūšies miltai, iš kurių kepamos bandelės, bet sumalti daug stambiau. Pastaraisiais metais vis daugiau ir daugiau atsiranda informacija apie manų kruopų bevertiškumą. Iš tiesų, kalio ir vitaminų E ir B1, net daugiau nei ryžiuose. Taigi pašalinti manų kruopas iš raciono reikėtų tik žmonėms, turintiems glitimo netoleravimą.

Penkta vieta – avižinės kruopos

Avižiniai kruopos ir jų dariniai avižiniai dribsniai turi vitaminų PP, E ir B grupės vitaminų, taip pat magnio, fosforo, kalcio, geležies, natrio ir cinko. Bet ypač dominančio metančius svorį , nes turi daug skaidulinių medžiagų, kurios padeda išvalyti organizmą. Kaip valymo kompanijos darbuotojas, avižinės kruopos išvalys toksinus iš žarnyno.

Tačiau iš visų kruopų košių, avižinė – riebiausia. Šimte gramų yra 5,8 g riebalų. Palyginimui, grikių košėje riebalų per pus mažiau. Todėl taip naudinga avižinė košė užima tik penktą vietą reitinge.

Šeštoji vieta – miežių kruopos

Miežinės kruopos pagamintos iš miežių grūdų, turtingos vitaminų D, E, PP ir B grupės vitaminų. Lieknėjantiems miežių kruopos yra vertingos, dėl jose esančio fosforo, kuris būtinas gerai medžiagų apykaitai. Be to, miežių kruopos – čempionė tarp grūdų pagal mangano, kalio ir kalcio kiekį. Miežinė košė greitai prisotina, ir todėl Jūs nepersivalgysite, jeigu valgysite ją pusryčiams. Be to, ji mažina cukraus kiekį kraujyje ir tai unikali galimybė numesti žmonėms svorio, sergantiems cukriniu diabetu.

Septintoji vieta – perlinės kruopos

Perlinės kruopos, kaip ir miežinės, yra pagamintos iš miežių grūdų. Sėklos panašios į perlus, be vitaminų ir mineralų komplekso turi aminorūgščių lizino, kuris gamina kolageną. O kolagenas kaip žinoma, atsako už jaunatvišką odą. Perlinės kruopos laikomos vienu iš geriausių maisto produktų lieknėjimui, nes verdant jos tūris padidėja penkis kartus. Taip Jūs galėsite apgauti savo skrandį, kuris greitai užsipildys.

Aštuntoji vieta – kukurūzų kruopos

Kukurūzų kruopos yra nelabai paplitusi mūsų šalyje. Šalyse, kur ant stalo patiekiami patiekalai su jų naudojimu, pavyzdžiui, mamalyga Rumunijoje, žmonės beveik neserga širdies ir kraujagyslių ligomis. Kukurūzų kruopos lėtina rūgimo ir puvimo žarnyne procesą, ir tai yra labiausiai nealergizuojanti iš visų kruopų rūšių. Baltymai iš kukurūzų prastai absorbuojami organizme, todėl tikrasis jų kalorijų kiekis žymiai mažesnis, nei nurodyta. Tai labai svarbu, tiems, kurie planuoja sulieknėti.

Devinta vieta – žirnių kruopos

Visiškai veltui, daugelis bijo naudotis žirnių kruopas lieknėjimui dėl to, kad jis neva skatina dujų kaupimąsi. Juk pramoniniu mastu žirnius lukštena, grūda ir poliruoja. Ir praradus luobelę žirniai praranda nemalonią savybę, išlaikant naudingas savybes. Atsisakyti žirnių kruopų neverta, nes ji yra turtinga ląstelienos, antioksidantų, mineralų ir vitaminų. Mitybos specialistai pataria naudoti žirnių košę žmonėms, kurie eina į sporto klubas, kad paspartinti raumenų augimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *