Nesuderinami produktai

Kodėl, vieną kartą mes atsikeliame nuo stalo su lengvumo ir energijos banga, o kitą kartą jaučiame sunkumą ir mieguistumą ? Atsakymas slypi maiste. Pasirodo, kad yra produktų, kurie yra suderinami vienas su kitu, o jų naudojimas yra mums į naudą. O yra produktų, kurių geriau nemaišyti vienoje lėkštėje, nes šis derinys gali pakenkti.

Sąveika termiškai neapdorotų produktų paruoštuose patiekaluose

Prisiminkite, kaip dažnai Jūs gaminate vasaros salotas iš pomidorų ir agurkų? Galbūt kiekvieną dieną? Taip pat kaip ir dauguma, manote, kad jos turi šiek tiek pastovėti prieš valgant? Veltui, nes ilgą laiką veikiant agurkui ir pomidorui vienam kitą, visos maistinės medžiagos, ypač vitaminas C, kuris yra randamas pomidoruose, neutralizuojasi. Taigi, vitaminų salotos praranda visas savo naudingas savybes. Iš to paprasta išvada – valgykite daržoves atskirai arba nelaikykite salotų per ilgai. Beje, ilgalaikis bendras ir kitų produktų saugojimas draudžiamas. Tai ypač pasakytina apie patiekalus, kuriuose sumaišyti perdirbti ir žali produktai, pavyzdžiui, suši. Ryžiai arba sūris gali pasitarnauti maistinėmis medžiagomis galimoms bakterijoms, kurios buvo žuvyje. Todėl japonų patiekalai turėtų būti valgomi iš karto po gaminimo.

Pienas

Jeigu palietėme jūros gėrybių temą, reikia išsklaidyti liūdnai pagarsėjusį mitą apie silkes su pienu. Teoriškai, toks derinys jokio pavojaus gyvybei nekelia (išskyrus alergiją komponentams), ir net tarnauja kaip pagrindas tradiciniam žydų patiekalui foršmak. Tačiau specialistai vienu balsu tvirtina, kad pieno geriau su niekuo nemaišyti ir valgyti atskirai nuo visko. Tai ypač pasakytina apie tam tikrus vaisius ir rūgščias uogas, tokius kaip citrinos, kivi, bananai, serbentai.

Kokie maisto produktai nesuderinami

Maisto produktų derinimas
Maisto produktų derinimas

Melionas ir arbūzas

Taip pat kaip „vieniši produktai “ yra vartojami melionas ir arbūzas. Meliono nerekomenduojama net užgerti vandeniu, nes tai gali sukelti žarnyno sutrikimus. Arbūze taip pat yra daug drėgmės, kuri trukdo kitų maisto produktų absorbcijai.

Gėrimai

Bet kokie gėrimai ir maistas – tai tie produktai, kuriuos geriau atskirti. Dauguma mitybos specialistų rekomenduoja ištverti bent dešimt minučių prieš užgeriant maistą, kad nebūtų atskiesti skrandžio fermentai. Alkoholiniai gėrimai taip pat nėra suderinama su kai kuriais maisto produktais.

Alkoholio suderinamumas su maistu

Konjakas

Pageidautina naudoti kaip apirityvas, pusvalandį po valgio, kaip atskiras patiekalas, ir jis niekuo neužkandamas.

Alus

Su riešutais taip pat nėra geriausi kompanionai, nes alkoholiniai gėrimai naikina visus mineralus iš pastarojo.

Kokteiliai

Mėgėjų, maišyti alkoholinius gėrimus su vaisvandeniais gali laukti nusivylimas, nes cukrus prisideda prie greito alkoholio įsisavinimo. Kaip rezultatas, greitas apgirtimas ir sunkios pagirios.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *