Kokių produktų negalima apdoroti termiškai

Kasdieniniame racione būtinai turi būti vaisiai ir daržovės. Tačiau svarbų vaidmenį atlieka ir jų paruošimo būdai; juk termiškai apdirbant, kai kurie produktai praranda teigiamas savybes.

Pomidorai

Pomidorai
Pomidorai

Šviežiuose pomidoruose daug magnio ir cinko. Po terminio apdirbimo, šių medžiagų kiekis sumažėja 90 procentų arba dingsta visai.

Saldieji pipirai

Saldieji pipirai
Saldieji pipirai

Bulgariški pipirai, ypač raudonieji, čempionas pagal sudėtyje turimą vitamino C kiekį. Deja, pakaitinus, jo koncentracija sumažėja keturis kartus.

Česnakas

Česnakas
Česnakas

Žalias česnakas turtingas C, PP ir B grupės vitaminais, o taip pat – cholinu. Bet paveikus termiškai, netenka daugelio naudingųjų savybių.

Šparagai

Šparagai
Šparagai

Šparagai – nepamainomas A, C, E, K, B grupės vitaminų ir folio rūgšties šaltinis. Bet temperatūros poveikyje daug šių medžiagų dezaktyvuojasi arba pražūsta.

Brokolis

Brokolis
Brokolis

Brokoliuose daug vitaminų A, C ir kalcio. Bet jeigu išvirti jį iki pilno išvirimo, tai 40 procentų naudingųjų medžiagų neteksime.

Burokėliai

Burokėliai
Burokėliai

Burokėliai – puikus folio rūgšties šaltinis. Tačiau, išvirus jį iki pilnos kondicijos, neteksime apie 30 procentų šios medžiagos.

Imbieras

Imbieras
Imbieras

Žalias imbieras labai aštrus, užtai geras vitaminų А, C, B1, B2 šaltinis, o taip pat turtingas visa eile svarbių mikroelementų. Tačiau, paveikus aukšta temperatūra, daugelis naudingų savybių pražūsta.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *