Ar galima valgyti sūrį, ant kurio atsirado pelėsiai?

Vyrauja tokia nuomonė, kad, kai ant sūrio atsiranda pelėsis, jo jokiu būdu negalima valgyti, kadangi tai gali būti nesaugu sveikatai. Ar šis teiginys atitinka realybę – iš tiesų mums įprastuose europietiškuose sūriuose naudojamos tam tikros pelėsio rūšys. Iš tiesų, laukinis pelėsis pats savaime jokios žalos nedaro. Kitas reikalas jei jis pažeidė minkštus ir pusiau kietus sūrius: gali būti, kad jis atėjo ne vienas, o su kenksmingomis bakterijomis.

Sūris

sūris su pelėsiu
Ar galima valgyti papelijusius maisto produktus

Pavyzdžiui, prieš kelis metus Italijoje buvo didelis židinys labai nemalonios infekcijos, – lizteriozės – kuri plito su kultūriniu pelėsiniu sūriu ,,gorgonzole“, kai buvo pažeistos jo saugojimo ir gamybos sąlygos. Kalbant apie kietus sūrius, juos galima apipjaustyti ,,sveiko audinio srityje“ ir valgyti: jose negali daugintis bakterijos.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *