Aviečių šakų ir pušies spyglių arbata
Autorius: Dietologija.lt

Aviečių šakų ir pušies spyglių arbata

Nuolatinė drėgmė, kurią turėjome ištverti rudenį, žiemą o galbūt dar kentėsime ir pirmąją pavasario pusę – ne tik gadina nuotaiką, bet ir yra pats palankiausias metas plisti peršalimo ligoms. Laikraščiai ir televizijos skelbia peršalimo ligų ir gripo statistinius duomenis ir, akivaizdu, kad susirgimų atvejų tik daugėja. Ypač kenčia tie, kuriuos gamta ir tėvai neapdovanojo stipriu imunitetu.

Kai užpuola sloga, kosulys ar net pakyla temperatūra, ne pats tinkamiausias laikas stiprinti imunitetą. Tai reikia daryti gerokai anksčiau. Tačiau jei peršalimo ligos dar nepaguldė į patalą, galima šį procesą sėkmingai pradėti ir dabar pačiomis minimaliausiomis pastangomis ir išlaidomis.
Šiandien siūlome pakalbėti apie avietes. Sakysit, dabar jau per vėlu apie aviečių gydomąsias savybes kalbėti, kadangi ne visų šaldikliuose rasime šaldytų uogų, ne visų namuose yra ir aviečių uogienių. Apsirinkate. Imunitetą avietėmis stiprinti galima ir šiuo metu – tereikia išeiti pasivaikščioti į mišką.
Nuo seno žinoma, kad avietėse gausu gamtinio aspirinosalicilo rūgšties. Ji veikia gerokai ,,minkščiau“ nei tikrasis aspirinas ir nekenkia skrandžiui. Aviečių uogose ir lapuose esantys taninai slopina uždegiminius procesus, todėl aviečių arbatą galima ne tik gerti, bet ja skalauti ir gerklę. Be to, avietėse gausu vitamino C.
Atrodytų, šią informaciją žino kiekvienas, o ar daugelis verda imunitetą stiprinančią arbatą iš aviečių stiebų. Tikriausiai – ne. Dabar pats tinkamiausias laikas pasilaužyti aviečių šakų ir iš jų virti arbatą.
Procesas – nesudėtingas. Tereikia aviečių stiebus supjaustyti gabalėliais ar drožlėmis ir sumesti į verdantį vandenį. Pavirus 15-20 minučių ant silpnos ugnies, palikti uždengtą dar 30-45 minutėms. Arbata ne tik gardžiai kvepės, bet ir masins gražia raudona spalva. O jei dar įmesti saujelę pušų spyglių! Štai ir paruošta arbata visiems nenorintiems šią žiemą sirgti mažiems ir dideliems. Patikrinta savo ,,kailiu“.

  • Autorius: Dietologija.lt
  • 8 kovo, 2023

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *