Dietologai siūlo naudingiausią receptą iš bulvių
Autorius: Dietologija.lt

Dietologai siūlo naudingiausią receptą iš bulvių

Visi jau senų seniausiai žino, kad bulvės – tikrai ne pačios naudingiausios daržovės. Tačiau mitybos specialistai įrodė, kad šis produktas tampa žalingesnis dėl to, kad mes jį ruošiame netinkamai. Be to, specialistai paaiškino, kaip geriausia gaminti bulves, kad jose išliktų naudingos medžiagos ir kad jų žala būtų kuo mažesnė.
Beveik kasdien kiekviena vidutinė statistinė šeima vartoja patiekalus iš bulvių. Tai lengva paaiškinti: bulvės yra labai maistingos daržovės, iš kurių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų – nuo užkandžių iki karštų patiekalų.
Bet problema yra ta, kad bulvių patiekalai skatina antsvorio atsiradimą, todėl juos reikėtų teisingai derinti su kitais maisto produktais. Mokslinių tyrimų centro dietologai teigia, kad pavojingiausi šio produkto ruošimo būdai yra kepti bulves keptuvėje ir jas skrudinti skrudintuve. Ruošiant šias daržoves tokiais būdais, jose esantis krakmolas, virsta žalingais angliavandeniais.

Kaip gaminti maistą, kad jis būtų sveikas

Taigi atsitinka taip, kad mūsų organizmas reaguoja į bulves kaip į saldumynus ir miltinius gaminius. Todėl kraujyje tuoj pat padidėja gliukozės koncentracija, kasa iš karto išsiskiria daug insulino, kad ją išskaidytų. Netrukus gali pasireikšti atsparumas insulinui, galintis paskatinti diabeto atsiradimą.

Dietologas atskleidė tai, apie ką daugelis iš mūsų niekada net nepagalvojo. Mes net nenutuokiame, kad dauguma konditerijos gaminių yra pagaminti iš bulvių – iš jų gaunamas krakmolo sirupas.

Taigi ekspertas patarė kepti ar virti bulves „su lupenomis“, tada daržovės išlaiko savo naudingas savybes. Be to, specialistas patarė nevalgyti bulvių su mėsa, jei nenorime priaugti svorio.

Naudingiausias derinys yra bulvės su raugintais kopūstais ar kitomis daržovėmis. Lieknėkite į sveikatą!

Kiekviena dieta – stresas organizmui. Prieš priimant kokią nors dietą, pasikonsultuokite su gydytoju.

  • Autorius: Dietologija.lt
  • 9 sausio, 2018