Skanūs kokteiliai lieknėjimui
Autorius: Dietologija.lt

Skanūs kokteiliai lieknėjimui

Kokteiliai su vaisiais, daržovėmis ir žalumynais – tikras sveikatos eliksyras visiems, kas rūpinasi savo sveikata ir tobulu kūnu. Tokius kokteilius labai paprasta paruošti savarankiškai, namuose.

Kokteiliai iš šviežių vaisių ir daržovių – skanu ir naudinga.

Gėrimai pieno ir didelio kiekio žalumynų pagrindu – geras baltymų šaltinis. Tokie gėrimai suteikia soties jausmą, be skrandžio apsunkinimo.

Daržovės ir žalumynai – puikus ląstelienos, kuri reikalinga normaliam žarnyno darbui, šaltinis. Taip pat ląsteliena puikiai išveda iš organizmo toksinus, kas daro įtaką lieknėjimui.

Vaisiai ir daržovės – antioksidantų šaltinis, kuris apsaugo organizmą nuo žalingo aplinkos poveikio. Šių produktų kokteiliai stipriai papildo organizmą energija. Ypač jie naudingi pavasarį, kai organizmas nuvargsta, dėl vitaminų trūkumo, kurių paprastai žiemą gaunama mažiau.

Vitamininio kokteilio vieningo recepto nėra ir būti negali.

Eksperimentuokite, bandykite, naudokite įvairius mėgstamus vaisius ir daržoves – ir kiekvieną kartą gausite vis naują kokteilio receptą.

Kokteiliai lieknėjimui – keli baziniai receptai:

Žaliasis kokteilis. Paimkite mėgstamiausių žalumynų ir sultingų daržovių. Pagal apimtį, daržovių turi būti daugiau, negu žalumynų ir jie turi būti sultingi. Jūs galite paimti krapų, mėgstama salotų rūšį, špinatų, saliero, jauną burokėlį. Taip pat galima ir dilgėlių lapų, prieš tai apiplikius juos virintu vandeniu. Nuplaukite, susmulkinkite žalumynus ir daržoves, gerai suplakite blenderiu, pridėkite pagal skonį daržovių sulčių.

Bananinis kokteilis. Supjaustykite bananą, sudėkite į blenderį. Įdėkite jogurto, arbatinį šaukštelį medaus ir žiupsnelį cinamono. Suplakite. Tokį kokteilį galima ruošti ir su pienu.

Kokteilis su obuoliais ir kefyru. Nuskuskite dviejų obuolių odeles, supjaustykite ir suplakite blenderyje. Įpilkite kefyro, įdėkite medaus, cinamono pagal skonį ir viską dar kartą suplakite.

Kokteilis su bananu ir varške. Gabaliukais supjaustykite pusę banano ir sudėkite į blenderį. Pridėkite 3 valgomuosius šaukštus liesos varškės, pusės citrinos sulčių, medaus ir pagal skonį – cinamono. Viską suplakite. Kad pasiekti norimą konsistenciją, pilkite liesą kefyrą.

  • Autorius: Dietologija.lt
  • 9 gegužės, 2016