
Produktai, kurie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje
The Huffington Post leidinio redakcija apklausė keturis profesionalius dietologus ir sveikos mitybos specialistus, kad išsiaiškinti, be kokių ingredientų ir produktų, jie negalėtų apsieiti. Rezultate išaiškėjo, kad tarp būtinųjų produktų ir ingredientų, nėra brangių ar deficitinių produktų.
- Kiaušiniai
Pasak dietologų, šaldytuve visada turi būti kiaušinių; juk jie gali būti valgomi ryte, per pietus ir vakare.
„Kiaušiniai turtingi baltymais ir turi savyje labai daug maistingųjų medžiagų, tame tarpe 11 vertingų vitaminų ir mineralų. Galima pagaminti omletą – puiki, greita ir lengva vakarienė. Galima taip pat pagaminti patiekalą iš virto kiaušinio, supjaustyto griežinėliais, su pomidorais, grybukais ir špinatais. Vienu žodžiu, kiaušiniai – puikus variantas tiems, kas veda sveiką gyvenimo būdą“ – sako australų garsi dietologė, Džemma Ochanlon.
- Šalto spaudimo alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejus gali būti naudotinas visiems patiekalams gaminti. Jis užkerta kelią širdies – kraujagyslių sistemos negalavimams ir skatina maisto medžiagų greitesnį įsisavinimą. Be to, alyvuogių aliejuje daug natūralių antioksidantų.
- Pienas, sūris ir jogurtas
Jogurtas ir sūris – puikus baltymų, kalcio, magnio ir kalio šaltinis. Be to, išgėrus stiklinę jogurto ar suvalgius gabalėlį sūrio, galima ilgam numalšinti alkį. Pieno produktai – puiki alternatyva žalingiems saldiems ir keptiems užkandžiams.
- Žalumynai ir prieskoniai
Žalumynų ir prieskonių dėka, galima priduoti patiekalams aromato ir pagerinti skonį. Be to, natūralios žolės ir prieskoniai, ženkliai sveikesni, negu įvairūs pramoniniai skonio ir kvapo stiprikliai.
- Riešutai
Riešutus galima vartoti kaip užkandį ir pasmulkinus, pridėti į košes, musus, jogurtą, salotas ir kitus patiekalus. „Riešutai – puikus baltymų šaltinis, kurie padeda palaikyti cukraus kiekį kraujyje ir sumažina potraukį saldumynams. Taip pat jų sudėtyje daug maistinių medžiagų, kaip magnis, cinkas, kalcis. Jie labai naudingi ir greitai numalšina alkį“ – sako dietologas.
- Žolinės arbatos
Tokios arbatos labai naudingos sveikatai ir gerai numalšina troškulį. Dietologai pažymi, kad žolinės arbatos, gera alternatyva rytinei kavai; juk jos gerokai sveikesnės ir daro didelę įtaką stiprinant sveikatą ir gerinant nuotaiką bei savijautą.