Produktai kurie greitina ir lėtina medžiagų apykaitą
Autorius: Dietologija.lt

Produktai kurie greitina ir lėtina medžiagų apykaitą

Medžiagų apykaita – supratimas individualus kiekvienam žmogui. Imantis įvairių dietų, daugelis dirbtinai stabdo savo metabolizmą, vietoje to, kad jį pagreitintų.

Arbata ir kava, praktiškai, draudžiamos visose dietose; kai tuo tarpu – puodelis juodos kavos, pagreitina medžiagų apykaitą 8 procentais, o puodelis stiprios arbatos – 12 procentų. Žalą figūrai suteikia saldumynai, suvartoti prie kavos ar arbatos, su dideliu kiekiu cukraus, kuriuo pasaldinti šie gėrimai.

Kad išvalyti organizmą nuo šlakų, kai kurie pilnai atsisako maisto. Tokiais atvejais, grįžus prie įprastos mitybos, organizmas savinsis kalorijas net ir iš pačių dietiškiausių produktų. Galų gale, tokia taktika priveda prie medžiagų apykaitos lėtinimo ir, savaime aišku, vėl prie nutukimo.

Visi lieknėjantys žino, kad reikia vartoti kiek galima daugiau vandens. Tačiau ne visi žino, kad vandenį reikia gerti arba karštą, arba šaltą; tada organizmas eikvos savo kalorijas, jį aušinant ar sušildant iki reikalingos temperatūros. Šiltas vanduo šia prasme bevertis ir niekaip neveikia medžiagų apykaitos greičio.

Kokios gi mitybos klaidos lėtina metabolizmą ir kaip jas ištaisyti?

Visi raumeniniai organizmo audiniai, susideda, daugumoje, iš baltymų. Baltyminio maisto pašalinimas ir raciono, būtinai prives prie nuolatinio alkio jausmo, raumenų silpnumo, galvos skausmo. Kadangi lieknėjimo procesas paremtas didžiąja dalimi, fiziniais krūviais, dietos, ribojančios baltymingą maistą – draudžiamos.

Visi angliavandeniai skirstomi į paprastuosius ir sudėtinius. Paprastieji esti cukruje, konditerijos gaminiuose, pieniniame šokolade ir t.t. Tokių angliavandenių atsisakymas, tik padės pagerinti figūrą, o štai sudėtinių angliavandenių, kurių apstu vaisiuose, daržovėse, kruopose, ruginėje duonoje, ankštinėse kultūrose, ignoruoti nereikia. Jie turi savyje daug maistinių skaidulų, kurias virškinant, organizmas sueikvoja daug energijos, tuo pačiu, greitindamas medžiagų apykaitą.

Pieno produktuose daug kalcio, kuris teigiamai veikia medžiagų apykaitą. Atsisakymas pieno produktų, taip pat lėtina metabolizmą.

Alkoholiniai gėrimai labai kaloringi ir prisotina organizmą paprastaisiais angliavandeniais. Piktnaudžiavimas alkoholiu, priveda prie to, kad energija bus eikvojama iš alkoholinių angliavandenių, o riebalinės atsargos liks nepaliestos.

  • Autorius: Dietologija.lt
  • 7 balandžio, 2017